Wednesday 24 October 2012

privilegii

cum nu  stim sa apreciem ce avem, cum nu ne gandim niciodata ca suntem privilegiati
Tot ce putem face de cele mai multe ori  este sa ne plangem, sa ne vaicarim ca nu  e bine, ca  nu merge aia sau  cealalta, ca nu  avem, ca ne mai trebuie, ca nu  suntem intelesi etc s.a si  as putea continua.
ei bine hai  sa privim si din unghiul  celalalt:ce facem in privinta asta?ce facem ca sa remediem ce ne deranjeaza, ce  nu  ne e deajuns, sa obtinem ce vrem? Da stiu, e mai simplu sa asteptam, sa mai  stam un pic ca poate se remediaza de la sine, poate pica din cer ca doar e de ajuns ca existam.
Da draga mea, printul  calare pe cal  alb va aparea intr-o buna zi la geamul tau si te va cere de nevasta pentru  ca esti  cea mai  deosebita, frumoasa, desteapta persoana. Da, dragul meu, o  vei  zari  ca prin vis pe Ea, cea speciala, ingaduitoare, plina de mangaieri si  de zambete si  te va intelege si te va accepta asa cum esti tu. Da vei  slabi  stand cu  fundul pe scaun si  vei  ajunge in postul  acela daca stai cu un creion intre dinti si visezi toata ziua la asta -  da se va gasi cineva care sa remarce  privirea fermecator de inteligenta pe care o ai   asa cu  creionul in gura.
Scuzati-ma..glumesc :)
Esti  sanatos , te duce capul, daca stai in sectorul  3 nici macar nu platesti gunoiul,ai bani  de bere dar nu  ai bani  de ce-ti doresti cu  adevarat? ha..aici poate te-am prins( berea fiind eufemismul pentru  toate cele pentru  care ne permitem sa aruncam bani  sau timp  fara sa realizam clar cantitav)
Traim in tara tuturor posibiliatilor.Remeber? Fostul  sef al pietelor in sectorul  X e patron de firma si isi permite sa se poarte cum vrea el, poti  sa traiesti  fara bani( sarac, dar traiesti pentru  ca mereu iti  vei putea permite cinzeaca si  tigara din mila altora), ne conduce cine ne conduce si  tot asa.
Sa mai  ai  asteptari?
Da, de la tine.
Nu  e de ajuns ca traiesti,  poti sa faci, sa dregi, sa fii un om mai bun. Poti  sa te schimbi, sa muncesti, sa iubesti, sa speri, sa sortezi oameni, sa inveti in fiecare zi  ceva nou, sa zambesti, sa renunti la vicii.
Asta e supremul privilegiu:poti  sa alegi oricand cum vrei  sa fii, cum vrei  sa fie viata ta, ce schimbi, ce nu  schimbi, peste ce treci si peste ce  nu treci, cu cine vorbesti si cu  cine nu, cum vrei  sa arati, ce faci in seara asta.:)
Daca nu  esti impacat  cu  ceva, nu-i nimic, reconsidera si  schimba.Ai privilegiul  sa faci  asta, sa schimbi, sa-ti  ceri iertare, sa te retragi, sa razi de tine, sa  o iei  de la capat.

Sa  nu uit..ai privilegiul asta, dar ai  grija sa  nu  ranesti oameni :) dar nici pe tine

No comments: