Friday 26 January 2018

franturi despre simtiri si liniste

se zbate intre ce e bine si ce isi doreste. Stie foarte bine ca "ce e bine" nu exista.Stie mult prea bine ca nu exista bine si rau si toate depind de circumstante. Ca te simti bine acum intr-o anumita situatie, maine s-ar putea sa nu-ti priasca atat de mult. Sunt atatea variabile incat uneori simte ca ameteste daca incepe sa le calculeze..Asa ca mai ia o pauza.
Si atunci, se zbate intre frici  - naiba sa le ia - si puterea pe care o simte uneori, puterea aia cu care poate sa isi sustina orice parere, sa convinga pe oricine si sa mute toti muntii din loc.

Dimineata a venit ca oricare alta insa nu a resimit-o asa. Acum era racoare in camera si se simtea vesela. S-a intins ca o pisica , apoi si-a exprimat intentia pentru ziua respectiva.Voia sa fie vesela ziua intreaga. Asta a fost toata intentia. Insa nu i-a iesit...sau ma rog,nu total, partial. Dar ce inseamna partial cand iti doresti totul?

Experientele noi si increderea oamenilor i-au adus  incredere si zambete. Putea sa cante cu voce tare, sa rada si sa se joace fix asa cum isi dorea. Uneori chiar isi permite sa se alinte..doar pentru ca poate - da, asta este alintul suprem.

Miros de scortisoara, o baie calda si pisica torcand in brate. Citeste o carte si langa are un pahar de vin. Din cand in cand ii bazaie telefonul, dar alege sa-l ignore. Nimic nu o sa deranjeze seara asta..nici macar omul catre care gandurile i se pierd din cand in cand. Seara asta este pentru ea si atat.

Isi doreste uneori sa spuna muulte lucruri, iar alteori sa taca si sa-si savureze linistea mult dorita. Ar dori, de fapt, sa aiba curajul sa spuna acele lucruri multe..dar nu le spune. Linistea e mai pretioasa. Sau frica e prea mare. Atunci cand spui sincer lucruri, risti sa te simti vulnerabil in fata celui caruia ii spui..si atunci, ce faci? Risti? Cel mai probabil, nu.
Mai bine taci si lasi lucrurile sa se intample asteptand sa dea un semn celalalt..sa vina el spre tine, sau sa para interesat. Ce tampenie! Asta tot din frica vine?..

Apoi rade, dar nu-si recunoaste rasul. E un ras lucrat si prefabricat sa "dea bine" si  sa fie "prietenos". Cum ar fi  sa rada ironic de fiecare data cand simte asta ? Probabil eliberator :)

...............................................................................................................


Important e sa simti si chiar daca simti franturi sau frica, liniste, veselie sau tristete sa le simti si sa fii constient de asta si sa le accepti. Uneori radem din tot sufletul, alteori nu stim cum sa inabusim furia sau tristetea. Hai  sa nu le ingropam..ci sa le simtim, sa trecem prin ele si sa invatam. De cele mai multe ori ne ferim sa fim noi, sa iubim sau sa spunem ce gandim.

Poate daca am spune ce simtim ar fi mai liniste..macar in capul nostru







No comments: