Tuesday, 5 May 2015

Plimbari tematice

Toata viata ne miscam uniform sau haotic, tematic sau nu, cu un scop sau  doar de dragul  de a ne misca. Mie una imi place sa ma plimb fara niciun scop, sa las surpriza sa apara.Mi  se intampla sa ies din casa fara sa stiu  exact unde ma duc, iar pasii ma duc in locuri nemaivazute.Mai zilele trecute am descoperit in orasul natal locuri pe care nu le stiam - undeva prin spatele Mitropoliei, dar asta e alta poveste. 
M-am trezit in week-end-ul  trecut ca mai toate traseele erau tematice, adica nu puteai  sa te plimbi de bezmetic pentru  ca ti  se indica foarte clar ca este plimbare tematica si  trebuie sa treci prin punctul unu, apoi sa-l vezi si pe doi si  tot asa. Va dati  seama ca  nu  am respectat asta, chiar am cautat  trasee alternative pentru  a nu merge cu puhoiul, deh, a fost 1 mai si lumea mai iese din casa.

Anyhow..imi pot permite sa fac o paralela la modul  de viata pe care il  traim. Ei, cand stiu  ca e 1 mai, ies la gratar, dar e sfant iti zic.Chit ca ploua, chit ca ninge. nu conteaza, gratarul  e gratar, trebuie facut..ca altfel..nu  stiu  exact  ce se intampla, dar clar e tematic. Altii, mai  bezmetici si mai  aventurieri aleg altceva. Unii din teribilism, altii din simtiri. La mine criteriul a fost simplu, voiam sa vad muntii, fara gratar si  fara tam-tam - din pacate asta nu prea se poate evita, sau nu am stiu eu cum; mai incercam data viitoare.
Bottom line: mi-au placut plimbarile tematice prin Cheile Nerei, insa mereu le voi prefera pe cele spontane, mi-era tare dor de sud-vestul Romaniei, ignorance is a bliss sometimes and karma is a bitch always ,sa te simti viu  este mereu de nedescris :


No comments: