Sunday, 26 October 2014

pisicesti

 Iarna asta vine cu  frica;e precum colegul meu  de apartament; e ezitanta si usor incurcata ca da buzna, dar parca nu mai are rabdare sa-si  arate splendorile. Si  trezeste sentimente, stari  amortite, doruri

Daca as fi un  supra-om m-as transforma din cand in cand in tine, poate asa as intelege mai bine ce se ascunde in spatele privirilor, gesturilor, cuvintelor multe, putine. Da , nu ma multumesc cu ce imi zici.Ma multumesc cu  ce faci  si  asta stii prea bine.  Ma dojenesti  ca  nu sunt 100 % cum m-ai visat. Nimic nu  e cum ai visat.Nu are cum, e mereu un pic mai complicat pentru  ca nimic nu vine pe tava si  zana cea buna sau printul pe cal alb nu apar in viata ta fara sacrificiu  si  fara sa te zbati, sa lupti un pic.

Si pentru ca m-au inspirat , linistit si nelinistit cele 2 pahare de vin, daca as fi o  carte, as fi o  carte de intriga, o carte care ar speria cititorul in primele 20  de pagini si l-ar face sa  nu  renunte la citit in acelasi timp. Daca as fi o  carte as avea poze si muzica, si cateva capitole de actiune si  aventura. As avea capitole de adevar crud si  cauzator de rani, si multe randuri  despre calatoriile in lumea mare. Bineinteles ca ar exista un epilog depre prietenie si adevar si o prefata de avertizare scrisa de toti  cei  care m-au citit, cu  riscul ca prefata sa ajunga mai lunga decat  cartea in sine.

Daca as fi pisica, intr-o alta lume, in care toti am fi pisici, as vrea sa fiu Tomas :)


                                           


2 comments:

Anonymous said...

a citi o carte este o cale de eliberare si de cuprindere in acelasi timp a unui nou capitol. dupa ce scrii un nou pasaj in ea si te apuci sa o recitesti te poti confrunta cu surpriza placuta a unui nou inteles dat de noile adaugiri, erate, interpretari a acelorasi randuri, o noua intelepciune ce vine cu timpul. daca as fi un stilou, din penita nu ar curge cerneala vreunui avertisment in contul putinului cat mi-a fost dat spre a-l citi si intelege, ci doar dorinta nerostita de mai mult.

Anonymous said...

We need the books that affect us like a disaster, like a suicide