Saturday, 5 January 2013

momente

1.Momentele acelea din an in care toata lumea isi  aduce aminte de ce a facut  in ultimele 360 si  ceva de zile.(Bine-ai facut bine gasesti). Afara - colindatorii, au  venit cu  tobe si  fluieraturi si plimba ursul pe strazi,iar versurile le-au uitat. Vuieste internetul  de anunturi  legate de petrecerea anului si o singura intrebare sta pe buzele tuturor: ce faci  de..revelion? Asta dupa ce am trecut de :ce faci  de eclipsa, ce faci  de saritura din spatiu, ce faci  de sfarsitul lumii, ce faci  de Craciun...

2.Urmeaza promisiuni  si  concluzii: de la anu` o sa fiu mai.., o  sa ma apuc de..., o sa invat..

3.Momente de acalmie, cand nu mai poti  sa mananci sau  sa bei nimic cand nu  vrei  decat  sa dormi

4.Si din nou momente de decizie, hotarari, notat pe hartie ca  nu  cumva sa uiti  ce ti-ai promis cu  cateva zile in urma.

Momentele astea trec, fie ca vrem sau nu. Hartiutele cu promisiuni  se vor arunca la prima curatenie mai  serioasa, valul cotidian ne va cuprinde din nou, prea obositi  sa mai punem mana pe manualul  de  japoneza, prea nervosi ca sa  nu ne aprindem  o  tigara, prea impulsivi  sa ne refuzam un nimic pentru  a pune  5 lei  deoparte pentru marea investitie.
A nu se intelege gresit, nu le consider momente general valabile, dar uitandu-ma in jur observ acest  comportament schitat in linii mari la fiecare dintre noi. Din punctul meu  de vedere: hotarari poti  sa iei in fiecare moment al  anului, o  mare petrecere cu  artificii si concerte poate fi  si in iunie si in septembrie, nu-mi place sa-mi  petrec sarbatorile pe un drum national alaturandu-ma migratiei  sezoniere de la betoane la natura.

Momente unice, desi  se intampla in fiecare an: cand aprinzi prima data instalatia bradului, dimineata de Craciun , zambetul bunicilor cand te duci in vizita :)


No comments: