Wednesday 30 January 2013

interioare ( a cata parte?)

Simti nevoia de aprobari, simti nevoia sa nu te pierzi in necunoscut, sa anunti lumea ce faci, ca faci si sa primesti un feedback; oricare, doar sa se stie ca existi, ca faci, ca dregi. Punem statusuri pe retele de socializare, "endrosam" oameni pe altele, fara sa stim prea bine ce inseamna termenii respectivi, scriem pe blog, dam share,  fierbem un ou si facem o salata si-i facem repede poza cu instagram si ne postam"ie-te ce bucatar  are mama" , "cate talente"," vai  dar trebuie sa stie  lumea intraga ca am citit aia, ca am fost la  ceainaria cealalta, si la concert la X.

Dintr-un motiv sau  altul ajungi  la bunica, la tara .Te duci din instinct  sa vezi  gaina, porcul, cainele, vaca, merii  din livada , inspiri adanc aerul  ala..asa cum trebuie si-ti  doresti sa poti  sta mai mult de 3-4 zile. Dintr-o  data ti-e dor de vacanta aia de o luna in gradina bunicilor cand nu faceai  altceva decat  sa citesti, sa stai la soare si  sa alegi patrunjel.

Ajungi  acasa din nou dupa 12 ore, chit ca ai  fost la birou, in bar, la concert, pe munte, in vizite, te bagi in dus si astepti apa aia asa cum trebuie(  da, cred ca numai in Romania se intampla asa -  dar e experienta noastra).Preferi sapun de data asta desi  ai  n-shpe mii  de feluri  de gel de dus..si te simti  ca in copilarie. Parca astepti mainile mamei  sa te spele pe cap...asa da.

Te decizi ca de maine vei fi un om mai bun, te vei  alimenta sanatos, vei  merge la doctor si la sala, la 6 luni la dentist, vei  bea 2 l de lichide, mai putin fast food, nu mai fumezi, nici macar ocazional, vei  fi  responsabil, vei  fi  bun si intelegator.
mda...de cate ori  ai decis asta?

lets go  back..back  where? -  to  the roots

nimic  nu  se compara cu senzatile descrise mai  sus; ele ne definesc in prezent si  trecut..viitorul..e alegerea noastra (vai, iar sun a reclama din aia proasta la telefonie mobila).


M-am uitat  cu mama la un film artistic la televizor duminica dupa- amiaza, am ascultat  Vivaldi  cand ma intorceam din munti si  am experimentat lipsa altfel.




No comments: