Wednesday 25 July 2012

alegeri despre oameni

alegi prietenii..buni  sau  rai, prosti, destepti, sentimentali, adulti sau copii.De ce? Pentru  ca vrei  sa simti  ce  nu  ai simtit pana acum, sa te aprobe cineva, sa te mangaie pe cap, sa te admire cineva.Ai nevoie de cei mici  sa-ti fie fani, de femei sa poti intelege femeile si  de barbati daca te-ai inteles rau cu  tata cand erai copil.

Alegi  sa faci parte din turma sau nu, sa pleci urechea sau nu la vorbele celor pe care i-ai  ales sa-ti fie aproape.
Uneori  te inseli in privinta lor, alteori nu. Mergi dupa instinct si  vezi tu mai  departe. Cateodata tragi concluzii pripite..se mai intampla..cateodata crezi sau  simti  sau  vrei  sa simti  ca ti-ai gasit oamenii / omul ala /prietenul tau  caruia ii poti spune orice fara sa te judece..mai  degraba te scoate la  o  bere si-ti  da  o palma pe spate incurajator.
Cati  ai  gasit pana acum? Cati nu te-au  tradat pentru  ca interesul lor era mai mare? Cati nu  au incercat  sa te convinga de binele lor..nu  al tau :) cati  s-au intalnit cu  tine sa te  asculte pentru  ca aveau  atatea sa-ti povesteasca?

Prietenii ii alegem,ii apropiem ii indepartam, ne suparam pe ei  si ne trece /sau nu, ne  obosesc, ne sunt acolo , dar..nu ne judeca, nu au interes si  asculta fara sa judece.

Poti  fi asa? daca da, unde esti?

 multumesc  dragii mei

2 comments:

B said...

intrebarea este.. stii intodeauna care e binele tau?
esti sigura ca intotdeauna ceea ce iti doresti este intr-adevar binele tau?
cati oameni pot pune interesul altora mai presus decat cel personal? este ca si cum ai spune ca exista altruism..
dar exista interesul ca acelui prieten de-al tau sa-i fie bine, pentru ca simpla sa stare de bine te face pe tine sa te simti bine..

interesul si judecata nu ar trebui puse pe acelasi taler, dupa parerea mea.

zwergverboten said...

Nu sti mereu care e binele tau, tocmai de aceea exista prietenii sa te atentioneze sau sa dea un sfat. Uneori mai facem si alegeri gresite in ceea ce priveste oamenii de langa noi - asta aveam de evidentiat, iar multumirea din final nu este sarcastica :)