Saturday 3 December 2011

interioare

ce se intampla de fapt atunci  cand nu poti sa te desprinzi  de trecut? Ce ne face sa avem nostalgii si  regrete, sa uitam ce a fost rau si sa ne aducem aminte doar de tot ce a fost bine.De ce nu putem privi inainte, cu pieptul in fata si  cu barbia ridicata? De ce simtim nevoia sa invocam trecutul in loc sa ne traim prezentul la maxim.
Trecutul e asa de frumos..dar prezentul  ce are?! e plin de tot ce ne-am putea dori, doar daca ne-am intoarce privirea pentru  2 secunde de la trecut.
Nu zic sa uiti  de unde ai plecat  sau  sa ai brusc amnezie, pentru  ca tot trecutul tau te face sa fii  ce esti  astazi si in el poti  afla raspunsul la multe din intrebarile din prezent.

Experimenteaza, razi, plangi, iesi pana la magazinul  de vis-a-vis imbracat  de plaja in decembrie( nu-ti uita lotiunea de soare si  sa treci pe la farmacie sa cumperi paracetamol, dupa experienta asta), du-te sa vezi un loc  nou ( parc, muzeu, oras, carciuma), intreaba-te cat e ceasul si  ce ai  facut pana la ora aia, in ziua aia,  anul ala..Avem resurse nebanuite de putere si  zambete si mai ales de adaptare.
Impaca-te cu  tine si prezentul tau, pentru  ca tu l-ai  creat si bucura-te de el.Daca nu-ti convine cum ti-a iesit "opera de arta", nu-i nimic, e a ta,  o poti  schimba oricand.

.................................................
Vin sarbatorile; ce-mi doresc de la ele(  e cumva obiceiul  asta ca trebuie sa-ti  doresti ceva de la moshu`sau  de la anul  cel nou): liniste, zambete, sanatate, putere si oamenii  dragi  langa mine.

2 comments:

dinnobolique said...

Trecutul e trecut, nu se poate schimba, prezentul si el va deveni trecut peste doar o secunda! E o greseala sa traiesti in trecut, sa traiesti din amintiri! De ce sa te gandesti mereula ceva ce nu poti schimba, la anumite lucruri care nu au depins de tine? Acum privesti trecutul prin prezent si de aceea ai regrete! Trecutul trebuie privitdoar prin trecut, au fost cele mai bune decizii luate la momentul respectiv!
indiferent ce se intampla trebuie sa mergem inainte! Timpul nu sta in loc pentru noi!

zwergverboten said...

yep..I know..de fapt am invatat :)