Thursday 1 September 2011

Every day a new begining

Ce faci cand intri in panica
Te ascunzi intr-un colt in speranta ca o sa treaca? Te faci ca nu se intampla nimic si mergi mai departe ca si pana atunci cu fruntea sus( nu care cumva cineva sa-si dea seama ca te-ai panicat)?te apuci de baut ?Eviti sa ramai singur ? Ceri un sfat ?
Cum ar fi daca ti-ai infrunta panica.Daca te-ai opri un pic din goana nebuna si te-ai gandi la ce ai facut, ce e de facut si ce-ti doresti cu adevarat sa se intample cu tine . Sa-ti dai seama de ce ti-e frica si sa infrunti acea frica.Cred ca odata ce realizezi de ce ti-e frica, sentimentul dispare pentru ca realizand, incepi sa vezi si solutiile.
Cele mai mari temeri ale omenirii :singuratate, boala, saracie.Tie de ce ti-e frica cel mai tare ?De trecut ,de viitor, de tine ?Si ce faci cand te apuca teama ?
---------------------------------------------------------------------------
Statea in varful patului, chircita cu tigara in coltul gurii rasfoind pictisita revista aceea veche.
Rahat..iar a uitat sa scrumeze si acum are scrum pana si in pat.Unde uitase scrumiera ?nu mai conteaza acum, oricum trebuia sa schimbe lenjeria aceea care inca mai purta mirosul lui.
Oameni cu capul pe umeri care se gandesc la existenta globala scriu articole kilometrice despre cum suntem , cum am fost sau cum ar trebui sa fim.Ii citeste cu atentie.Dupa 3 ore constata ca nu a ramas cu nimic pentru ca de fapt citea niste cuvinte insirate fara noima pentru ea la ora aceea – 1 dupa amiaza, duminica. Nu are chef de nimic ; nu ar iesi din casa dar nici nu ar ramane inchisa aici.
Nu a terminat a doua cafea asa ca se decide sa mai ramana sa citeasca presa online ; a cam pierdut sirul evenimentelor de 3 luni.Nu verifica decat cursul valutar si meteo si cateodata pentru amuzament horoscopul. Scroll down, down , down…nimic.Mda..stia ca nu o sa gaseasca nimic interesant.Se intoarce la calculele pe care le-a inceput ieri.. sau mai bine deschide sticla aia de vin, mai aprinde o tigara si incearca sa termine cartea de care s-a apucat acum 2 saptamani.o sa dea telefoanele pe silent – nu are chef de nimeni azi( sau are.. ?)
Cafeaua a ramas neterminata, la fel si paharul de vin.Patul nu mai are asternuturi.In toata casa miroase a fum.Usa tocmai s-a trantit si se aud cheile in usa.Pleaca sa se vada cu un prieten care tocmai a suferit o despartire.Se duce sa-si ofere umarul, bratele, zambetul, sfaturile , incurajarile despre cat de bine si frumos o sa fie.Avea 3 missed calls : mama, el si o prietena. Mda..hai sa lasam panica deocamdata si sa ne preocupam de ce ne inconjoara cu adevarat